Werkplekaanpassingen

Zodat iedereen erbij hoort

Als het gehoor afneemt, wordt het lastiger om de omgeving volledig en correct waar te nemen. Dit kan op z’n minst frustrerend zijn, op z’n ergst ronduit onveilig, zeker als u zelfstandig wilt functioneren. Naast een optimale waarneming, gaan ook de kansen voor, en kwaliteit van communicatie achteruit. Vooral op een plek met veel rumoer is het lastig om anderen te volgen tijdens een gesprek, meetings met sprekers die slecht articuleren zijn moeilijk te volgen en zelfs uw eigen verhaal doen kan moeilijk zijn. Dit alles kost bovendien extra inspanning, wat kan leiden tot andere functioneringsproblemen.

Plek voor iedereen

Hoorexpert maakt zich sterk voor een inclusieve maatschappij waar iedereen samen bouwt aan een schitterende toekomst zodat iedereen kan deelnemen ondanks eventuele beperkingen. Onze bijdragen daaraan zijn onder meer (maatwerk) hooroplossingen en specialistische dienstverlening. Zo maken we gesprekken, vergaderingen en colleges mogelijk voor iedereen, ook voor mensen met hoorproblemen. En we maken werk- en studeerplekken veiliger.

Optimaliseren

Behalve de hierboven genoemde directe voordelen, heeft toegankelijkheid op het werk en op school een positief effect op het algemene functioneren van een bedrijf, organisatie of instituut. Een toegankelijk gebouw nodigt uit tot meer bezoekers, een toegankelijke school produceert zelfverzekerde en zelfstandige jonge mensen en in inclusieve organisaties is er beduidend minder ziekteverzuim. Reden genoeg om een inclusieve werk-/studeeromgeving te regelen voor uzelf en anderen, toch?

Uitgebreide toepassingen

Mogelijke oplossingen die ingezet kunnen worden zijn:

Deze lijst is geenszins uitputtend en, zoals eerder benoemd, is maatwerk altijd mogelijk. Neem vandaag nog contact op met ons voor een vrijblijvend inventarisatiegesprek. Te allen tijde worden zowel de wensen van de werkgever als de werknemer meegenomen.

Vergoedingen

Extra (hoor)hulpmiddelen voor op het werk of op school kunnen vanuit het basispakket vergoed worden of worden betaald door de werkgever. Hoorexpert kan u begeleiden in zowel de oplossing voor het hoorprobleem als de aanvraag voor vergoeding.

 

’’Doordat mijn gehoor steeds meer achteruit ging, hoorde ik in het magazijn de heftrucks niet meer aankomen. Dit zorgde voor onveilige situaties. Hoorexpert heeft in overleg met mijn werkgever bij alle heftrucks een zender ingebouwd, dat een signaal zendt naar een trilontvangertje aan mijn broekriem.

Op acht meter afstand krijg ik een trilalarm en weet ik dat ik op moet passen. Het is veel veiliger geworden en ik kan me nu beter richten op mijn werk zonder steeds om me heen te hoeven kijken.”

Ruud
magazijnmedewerker