Vergoedingen hoorhulpmiddelen

Hoorexpert levert additionele hoorhulpmiddelen voor mensen met een gehoorbeperking. Hierbij staat Hoorexpert - HearSolutions voor goed advies en professionele begeleiding. De techniek waar we gebruik van maken kan gerust geavanceerd worden genoemd.

Uniek aan Hoorexpert - HearSolutions is de samenwerking met nagenoeg alle zorgverzekeraars. Omdat wij daarnaast ook in verbinding staan met de audiciens, kunnen wij, na goedkeuring van de zorgverzekeraar, geleverde producten rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Dit is voor u als klant een groot voordeel.

Gecontracteerd leverancier
Vergoedingen
Zorginstituut Nederland

Aanvraag indienen

Onder de groene knop kan eenvoudig de aanvraag van bijvoorbeeld een wek- en waarschuwingssysteem bij de zorgverzekeraar worden opgestart. Een medewerker van Hoorexpert kan u hierbij ook telefonisch helpen.

Zodra de aanvraag is goedgekeurd door uw zorgverzekeraar, ontvangt u het pakket thuis. Het is ook mogelijk dat één van onze medewerkers een afspraak met u maakt om de hulpmiddelen bij u thuis te installeren.

  • Geavanceerde apparatuur
  • Volledig ontzorgen
  • Jarenlange ervaring
Start indienen
Wek- en waarschuwing

Wek- en waarschuwing

Met het Lisa RF signaleringssysteem mist u geen enkel signaal meer van deur-, telefoonbel of brandmelder. Zo kunt u veilig slapen en wordt u altijd op tijd gewekt!

Solo apparatuur

Solo apparatuur

Xepton solo-apparatuur is elegant en ‘slank’ in design, licht en gebruiksvriendelijk en daarmee toepasbaar in een eenvoudig dialoogsysteem, het onderwijs en met complexe configuraties bij vergaderingen.

TV systemen

TV systemen

Probleemloos genieten van uw favoriete TV programma’s met een individueel te regelen volume. Wij bieden u verschillende oplossingen, zoals ringleiding, infrarood- en 2,4GHz/FM systemen!

Werkplekaanpassingen

Werkplekaanpassingen

Werken met een hoorbeperking? Wij bieden u op maat geleverde oplossingen! Veiligheid op de werkvloer, communicatie en telefonie zijn hierbij onze speerpunten.

Veelgestelde vragen

Met welke zorgverzekeraars werken jullie samen?

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Wat is de vergoedingsdrempel voor hulpmiddelen?

Het gemiddelde gehoorverlies is 35 dB of meer. Daarbij wordt gekeken naar de frequenties 1000, 2000 en 4000 Hz.

Wat voor documenten zijn er noodzakelijk voor hulpmiddelen?

De volgende documenten zijn noodzakelijk voor hulpmiddelen:

1. NAW-gegevens (+geboortedatum, geslacht, BSN, polisnummer)

2. Recept KNO-arts of recept Audiologisch Centrum

3. Recept Audiogram

Bij VGZ moet er voor een TV-systeem of een W&W een speciaal protocol door de cliënt ingevuld worden, deze kunnen wij mailen. Daarnaast is het bij VGZ toegestaan om bij een verlies van 40/50 dB (TV) of 60 dB (WW) een Triage recept aan te leveren in plaats van KNO of AC.

Wat wordt er vergoed (W&W)?

Standaard wordt er een deurbelzender, telefoonzender, rookmelder, flitslamp of trilontvanger en een wekker (flits of tril) vergoed. Afhankelijk van de zorgverzekeraar worden er meerdere zenders of flitslampen vergoed.