Vergoedingen hoorhulpmiddelen

Hoorexpert levert hooroplossingen hoorhulpmiddelen voor mensen met een gehoorbeperking die, onder voorwaarden, tot 100% vergoed kunnen worden door zorgverzekeraar, werkgever, ARBO- of uitkeringsinstantie of een combinatie hiervan. Zodra de klantvraag bij ons bekend is gemaakt, dragen wij zorg voor een optimale afhandeling, inclusief alle declaraties en aanvragen ten behoeve van vergoedingen.

Gecontracteerd leverancier
Vergoedingen
Zorginstituut Nederland

Aanvraag indienen

Onder de groene knop kan eenvoudig de aanvraag van bijvoorbeeld een wek- en waarschuwingssysteem bij de zorgverzekeraar worden opgestart. Een medewerker van Hoorexpert kan u hierbij ook telefonisch helpen.

Zodra de aanvraag is goedgekeurd door uw zorgverzekeraar, ontvangt u het pakket thuis. Het is ook mogelijk dat één van onze medewerkers een afspraak met u maakt om de hulpmiddelen bij u thuis te installeren.

  • Geavanceerde apparatuur
  • Volledig ontzorgen
  • Jarenlange ervaring
Start indienen
Wek- en waarschuwing

Wek- en waarschuwing

Deze oplossingen maken geluidssignalen zoals rookmelders, deurbel of de wekker luider, zichtbaar of voelbaar door middel van speciale zenders en ontvangers. Deze systemen kunnen geheel ingericht worden naar uw specifieke situatie, net wat u prettig vindt. Het systeem bestaat in ieder geval uit een wekker met trilschijf, rookmelders voor iedere woonlaag, en een oplaadbare flitslamp of trilapparaat/pager

Solo apparatuur

Solo apparatuur

Xepton solo-apparatuur is elegant en ‘slank’ in design, licht en gebruiksvriendelijk en daarmee toepasbaar in een eenvoudig dialoogsysteem, het onderwijs en met complexe configuraties bij vergaderingen.

TV systemen

TV systemen

Probleemloos genieten van uw favoriete TV programma’s met een individueel te regelen volume. Wij bieden u verschillende oplossingen, zoals ringleiding, infrarood- en 2,4GHz/FM systemen!

Werkplekaanpassingen

Werkplekaanpassingen

Werken met een hoorbeperking? Wij bieden u op maat geleverde oplossingen! Veiligheid op de werkvloer, communicatie en telefonie zijn hierbij onze speerpunten.

Veelgestelde vragen

Met welke zorgverzekeraars werken jullie samen?

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Wat is de vergoedingsdrempel voor hulpmiddelen?

Het gemiddelde gehoorverlies is 35 dB of meer. Daarbij wordt gekeken naar de frequenties 1000, 2000 en 4000 Hz.

Wat voor documenten zijn er noodzakelijk voor hulpmiddelen?

De volgende documenten zijn noodzakelijk voor hulpmiddelen:

1. NAW-gegevens (+geboortedatum, geslacht, BSN, polisnummer)

2. Recept KNO-arts of recept Audiologisch Centrum

3. Recept Audiogram

Bij VGZ moet er voor een TV-systeem of een W&W een speciaal protocol door de cliënt ingevuld worden, deze kunnen wij mailen. Daarnaast is het bij VGZ toegestaan om bij een verlies van 40/50 dB (TV) of 60 dB (WW) een Triage recept aan te leveren in plaats van KNO of AC.

Wat wordt er vergoed (W&W)?

Standaard wordt er een deurbelzender, telefoonzender, rookmelder, flitslamp of trilontvanger en een wekker (flits of tril) vergoed. Afhankelijk van de zorgverzekeraar worden er meerdere zenders of flitslampen vergoed.