Dé specialist in hooroplossingen

Toegankelijkheid openbare gebouwen

Toegankelijkheid in een gebouw betekent dat mensen met een lichamelijke, mentale of zintuigelijke functiebeperking niet worden buitengesloten. Dit houdt in dat een gebouw vanaf de straat goed toegankelijk moet zijn, maar ook dat de inrichting van het gebouw en de voorzieningen daarin zodanig zijn dat mensen met een functiebeperking niet in een uitzonderingspositie worden geplaatst.

Een goede toegankelijkheid zorgt ervoor dat bedrijven en gebouwen voor iedereen beter te gebruiken zijn. De toegankelijkheid is daarmee een kwaliteitsaspect van het gebouw. Een product of dienst moet bruikbaar zijn voor iedereen, inclusief personen met een functiebeperking.

Bij nieuwbouw wordt ervan uitgegaan dat het niet meer noodzakelijk is achteraf speciale voorzieningen voor gehandicapten te treffen. Gebruiksruimten dienen voldoende bruikbaar te zijn voor iedere bezoeker. Bij het ontwerpen van een nieuw gebouw zou al rekening gehouden moeten worden met de toegankelijkheid ervan.

In nieuwbouw vormt dat een minder groot probleem, omdat daar al bij de bouw van het gebouw rekening gehouden kan worden met de toegankelijkheid. Dan valt te denken aan de aanleg van een ringleiding, deurbel met flitslicht, alarmering en het installeren van een intercom bij de voordeur of de parkeergarage.

In bestaande gebouwen is het toegankelijker maken van het gebouw wat lastiger, maar achteraf kunnen er altijd nog aanpassingen gedaan worden om de toegankelijkheid te verbeteren. Het installeren van een ringleiding of andere hoorhulpmiddelen is bijvoorbeeld prima te doen in reeds bestaande gebouwen.

In samenwerking met:

Productfolder

toegankelijkheid product folder Onbeperkt meedoen - logo
Ringleiding

Ringleiding

Naast de advisering aan bijvoorbeeld kerken, theaters, crematoria, hotels, banken, gemeentehuizen, scholen en andere openbare gebouwen, verzorgen wij ook de volledige installatie van ringleiding systemen

Stemversterker

Stemversterker

Een stemversterker is een aanrader voor iedereen die moeilijk verstaanbaar is door een gebrek aan kracht en stemvolume bij het spreken. De spraakversterker zorgt ervoor dat de spraak versterkt wordt tot een normaal stemvolume. Mede daardoor kan een conversatie gemakkelijker verlopen.

tour guide

Gids rondleiding

Bij een bedrijfsrondleiding, stadsrondleiding of een rondleiding in een museum bent u door middel van ons draadloos microfoonsysteem goed verstaanbaar voor anderen en dit is van belang voor een goede informatieoverdracht.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Wij bieden veel mogelijke oplossingen om de toegankelijkheid te kunnen verbeteren voor mensen met een auditieve beperking. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Informatie video


Hulp nodig?
Saskia van Weverwijk

Al jaren vertrouwde partner van o.a.

CZ Logo - Vertrouwde Partners VGZ Logo - Vertrouwde Partners CaresQ Logo - Vertrouwde Partners Menzis Logo - Vertrouwde Partners Zorg en Zekerheid Logo - Vertrouwde Partners Zilveren Kruis Logo - Vertrouwde Partners DSW zorgverzekeraar Logo - Vertrouwde Partners ASR Logo - Vertrouwde Partners ONVZ Zorgverzekeraar Logo - Vertrouwde Partners ENO Logo - Vertrouwde Partners