Werkplekaanpassingen

Als je gehoor afneemt, wordt het lastig om een waarschuwing op te vangen en hoor je soms niet wat er precies gebeurt. Zo kunnen linke toestanden ontstaan, o.a. op de werkplek.

Daarnaast verlies je bij het verlies van gehoor niet alleen maar ā€œgeluidā€, maar ook communicatie. Vooral op een plek met veel rumoer is het lastig om mensen te volgen in een gesprek, ook tijdens meetings kunnen sprekers die slecht articuleren moeilijk gevolgd worden. Zo wordt goed werken moeilijk en val je door minder goede communicatie ook buiten de groep. De experts van Hoorexpert verhelpen dit.

U wilt toch ook dat al uw medewerkers, van mensen zonder beperking tot mensen met een auditieve of visuele beperking, goed kunnen communiceren met collega's, klanten of gasten. Iedereen verdient het om volledig mee te doen op de werkvloer en in de maatschappij.

Gecontracteerd leverancier
Werkplekaanpassingen - Logo's Zorgverzekeraar

Product folder werkplekaanpassingen

werkplekaanpassingen - 8030326

Vergaderingen

Aanpassingen voor een meeting of congres. Hiervoor hebben wij diverse gerei waarmee alle gesproken tekst weer goed te volgen is en u weer aan het gesprek kunt meedoen.

werkplekaanpassingen - Signolux-1024x1024

Veiligheid

Hoe veilig bent u op uw werkplek, als het gaat om het aan zien komen van heftrucks, machines die een signaal van alarm geven bij een storing, of het systeem voor ontruiming dat afgaat? Met het Signolux systeem doet Hoorexpert aanpassingen op maat!

werkplekaanpassingen - 8060043-1

Telefonie

Om iedereen op een fijne manier te laten bellen biedt Hoorexpert een breed spectrum van systemen. Van headsets tot aan systemen voor de telefoon, die voldoen aan de vele wensen.

Werkplekaanpassingen - onderzoek

Werkplekaanpassing onderzoek

Nadat u contact met ons heeft gelegd, maken wij indien gewenst een afspraak om bij u op het werk langs te komen om een balans op te maken. Dus altijd eerst een werkplekonderzoek. Hier zitten geen kosten aan vast.

Hoe gaan wij te werk?

1. Contact

U kunt op diverse manieren contact opnemen met Hoorexpert. U kunt ons bellen, mailen of een berichtje sturen via WhatsApp. Samen nemen we door tegen welke problemen u aanloopt. Zo hebben wij een goed overzicht van uw vraagstuk.

2. Op bezoek bij uw locatie

Telefonisch, per mail of via WhatsApp zijn veel dingen te bespreken. Maar om Ć©cht een goed beeld te krijgen van de problemen die spelen komen wij bij u op locatie langs. Onze specialisten bekijken dan gelijk wat de mogelijkheden zijn. Welke werkplekaanpassingen kunnen wij doorvoeren bij u op de werkvloer. Op basis van het eerste contact en dit locatiebezoek, stellen onze experts een advies op. Hierin worden zowel de wensen van de werkgever Ć©n de werknemer meegenomen.

3. Documenten aanleveren

Werkplekaanpassingen kunnen worden vergoed door de zorgverzekeraar of worden betaald door de werkgever. Om ervoor te zorgen dat wij het geld kunnen terugvragen bij de zorgverzekeraar, dienen wij wat belangrijke documenten te ontvangen. Allereerst gaat het hier om een recept van een AC en/of KNO "werkplek". Daarbij dienen wij een recent audiogram te ontvangen. Dit is een grafiek waarin de status van het gehoor wordt weergegeven. Deze mag niet ouder zijn dan drie maanden. Als laatst dient de werkgever Ć©n de werknemer een motivatiebrief aan te leveren. Dit zijn allemaal documenten die van belang zijn voor de zorgverzekeraar.

4. Offerte

Wanneer er een advies is gevormd en alle documetnen goed zijn ontvangen, vormen wij een offerte. Wanneer de aanpassingen vergoed worden door de zorgverzekeraar, sturen wij de offerte naar de zorgverzekeraar op. Wanneer de werkgever de kosten betaald, zal deze offerte worden opgestuurd naar de werkgever. Hierbij zijn alternatieve vergoedingen via UWV of WMO soms ook mogelijk. Na het akkoord op deze offerte kunnen wij aan de slag!

5. Werkplekaanpassingen doorvoeren

Alles is gecheckt en akoord! Onze installateurs komen bij u op locatie om alle doorgesproken veranderingen door te voeren. Bij deze installatie hoort natuurlijk ook een uitleg over hoe alles werkt. Sommige systemen kunnen ingewikkeld zijn. Mocht u vragen hebben, lichten onze specialisten de werkplekaanpassing graag toe voor u.

Op deze manier biedt Hoorexpert complete ontzorging. Van het eerste contactmoment tot de installatie van de werkplekaanpassingen!

Informatie video


Veelgestelde vragen

Wat zijn aanpassingen aan de werkplek in?

Onze aanpassingen verhelpen problemen die ontstaan op de werkplek wegens een afname in gehoor. Vermindering van gehoor leidt niet alleen tot een verlies in geluid, maar ook in communicatie. Beide gevallen vereisen hun eigen aanpak om tot een geschikte oplossing te komen. Wij leveren de oplossing voor alle nadelige gevolgen van een afname in gehoor voor op de werkvloer.

Wat voor soort aanpassingen voeren jullie zoal uit?

In essentie zijn onze aanpassingen te verdelen in drie categorieƫn: vergaderingen, veiligheid en telefonie.

Vergaderingen
Met diverse middelen zorgen wij ervoor dat alle gesproken tekst tijdens een meeting weer goed te volgen is, zodat u weer optimaal kunt luisteren Ć©n deelnemen in meertings.

Veiligheid
Een vermindering van gehoor kan uw veiligheid op de werkvloer in gevaar brengen. Denk hierbij aan de potentiƫle gevolgen die ontstaan als u een heftruck niet hoort aankomen. Of wanneer u een alarmsignaal van een machine of het ontruimingssysteem niet hoort.

Met het Signolux systeem voor signalering levert Hoorexpert op maat gemaakte aanpassingen om uw veiligheid op de werkvloer te garanderen.

Telefonie
Slechthorenden ondervinden vaak problemen bij het telefoneren. Hoorexpert heeft een breed assortiment aan systemen om deze problemen te minimaliseren. Hiermee optimaliseren we de gebruikerservaring.

Ons assortiment varieert van speciale headsets tot aan telefoons met effectieve hoorversterking. Zo is er voor ieder wat wils!

Worden de door jullie gemaakt aanpassingen vergoed?

Alle persoonlijke middelen in de vorm van extra apparatuur (ook mee te nemen naar volgende werkgever of thuis) vallen onder het basispakket en worden dus vergoed. Bovendien begeleiden wij u volledig van aanvraag tot levering en declaratie bij uw verzekeraar.

In andere woorden, meeneembare aanpassingen worden vergoed vanuit het basispakket, zoals mechanismes die trillen en hoortoestellen. Echter, 'niet-meeneembare' aanpassingen vallen niet onder dit basispakket en worden dus niet zomaar vergoed. Een voorbeeld hiervan is geluiddempende materialen die de akoestiek in een ruimte verbeteren.

Voor een werkgever is het wel mogelijk om een vergoeding aan te vragen bij het UWV voor niet-meeneembare aanpassingen. Houd er wel rekening mee dat deze aanvraag alleen mogelijk is als het product nog niet is aangeschaft.

Hoe weet ik welke aanpassingen mogelijk zijn bij mijn werkgever?

Bij Hoorexpert is het mogelijk om geheel vrijblijvend een afspraak te maken om langs te komen bij uw werkgever. Tijdens deze afspraak zullen wij bekijken wat er mogelijkheid is op het gebied van werkaanpassingen bij uw werkgever. Aan deze afspraak en het daaruit voortvloeiende advies zijn geen kosten verbonden.