Wek- en waarschuwingssystemen


Veiligheid in uw woning!

Gebeurt het wel eens dat u het niet hoort als iemand u roept? Hoort u het rinkelen van de telefoon of de deurbel niet altijd? Vooral als u zich niet direct in de buurt van het signaal bevindt? Belangrijker nog: wordt u op tijd gewaarschuwd bij onraad, zoals brand? Gebruik hiervoor onze wek- en waarschuwingssystemen!

Het Lisa RF signaleringssysteem vertaalt akoestische signalen naar een zichtbaar of voelbaar signaal. Zoals u dat wilt: in de vorm van lichtflitsen of trilimpulsen. Vanaf nu mist u geen enkel signaal meer dankzij onderstaande hoorhulpmiddelen, waar u ook bent; in huis of in de tuin.

Producten

Wek en waarschuwing

Wek- en waarschuwingssystemen


De ideale oplossing voor gehoorproblemen: 24 uur veilig én bereikbaar!
Heeft u moeite met het horen van de deurbel, telefoon, rookmelder, babyfoon of uw wekker? De wek- en waarschuwingssystemen van Hoorexpert bieden hier passende oplossingen voor. Zo bent u 24 uur op een dag veilig en bereikbaar. Nog belangrijker: de systemen bieden u onafhankelijkheid, gemoedsrust en comfort. U mist nooit meer de signalen van de deurbel, telefoon, rookmelder of wekker.

Lisa RF wek- en waarschuwingssysteem

Voor mensen met hoorverlies zijn Lisa signaleringssystemen reeds lang en beproefd hulpmiddel. Thuis of in luide omgevingen, zoals op het werk, bieden de wek- en waarschuwingssystemen van Lisa RF de zekerheid dat u altijd bereikbaar bent. Ook ’s nachts, wanneer geen hoortoestel gedragen wordt. Met felle flits- en trilwekkers van Lisa RF merkt u het meteen zodra u gebeld wordt of er iemand voor de deur staat. Verder dragen de wek- en waarschuwingssystemen bij aan een brandveilig huis. In geval van brand of rookontwikkeling zal de wekker u direct wakker maken door middel van de aangesloten brand-rookmelder. U kunt dus altijd rustig slapen.

Verder bestaat het assortiment wek- en waarschuwingssystemen van Lisa RF uit passende zenders voor alle belangrijke signaalbronnen voor de telefoon, de deurbel, de babyfoon, personenoproepen of voor verbinding met verschillende sensoren, zoals deur- en venstercontacten of watersensoren. Een grote selectie aan ontvangers biedt u de mogelijkheid Lisa signalen stationair of mobiel te ontvangen.

RF flitslamp

De RF flitslamp wordt bij normaal gebruik gevoed via de meegeleverde netadapter. De flitslamp kan ook zonder stroomaansluiting gebruikt worden met behulp van een accu. Deze speciale accu dient via de netadapter opgeladen te worden.

RF trilontvanger

De compacte RF trilontvanger kunt u gemakkelijk meedragen in uw tas of met een clip aan uw kleding bevestigen. Zo kunt u zich vrij bewegen, werken in de tuin of de tafel dekken op het terras. Een sterk trilsignaal informeert u direct zodra uw gasten voor de deur staan.

De Lisa ontvangers hebben voor elk signaalbron een individueel flits- of trilritme. Daarnaast wordt de aard van het signaal aangegeven door middel van lampjes: telefoon, deurbel, babyfoon, personenoproep en alarm. De symbolen en verschillende kleuren van de LED’s geven altijd duidelijk aan welke gebeurtenis Lisa meldt.

Hoorexpert biedt ook andere hoorhulpmiddelen, zoals solo-apparatuur voor het verstaan in een rumoerige omgeving en telefoons voor slechthorenden voor het beter communiceren tijdens het telefoneren.

Zorgverzekeraar en audicien

Als dochteronderneming van Hoorexpert BV richt de divisie HearSolutions BV zich volledig op de samenwerking tussen zorgverzekeraar en audicien, waarbij wij de volledige aanvraag tot vergoeding/installatie en declaratie van een hulpmiddel begeleiden voor doven en slechthorenden. Zowel voor de dagelijkse situatie als voor de werkplekaanpassingen.

Bekijk hier het overzicht 'Vergoedingen Wek- & waarschuwingssysteem'. Hierin staat een overzicht van de zorgverzekeraars, Uzovi codes, vergoedingen, voorwaarden en informatie over de declaraties.

Bekijk ook eens onze andere producten zoals:

Vergoeding mogelijk afhankelijk van uw polis
Zorgverzekeraar logo's

Veelgestelde vragen

Lisa (RF)
Mijn zender geeft valse signalen, wat kan ik doen?

Zit het microfoontje nog op de deurbel (geluidsbron) geplakt?

Nee: plak dan de microfoon op de deurbel (geluidsbron).

Ja: de zender aan de onderzijde van de schakelaar afstellen (gevoeligheid). Draai dan de schakelaar naar links.

Mijn zender reageert niet meer, wat kan ik doen?

Druk de testknop op de deurbelzender in, brandt er een rood lampje op de deurbelzender?

Nee: Vervang batterij

Ja: Zit het microfoontje nog op de deurbel (geluidsbron) geplakt?

Nee: Plak dan de microfoon op de deurbel (geluidsbron).

Ja: De zender aan de onderzijde van de schakelaar afstellen (gevoeligheid) . Draai dan de schakelaar naar rechts.

De telefoonzender werkt niet, wat kan ik doen?

Druk de testknop op de deurbelzender in. Brandt er een rood lampje op de deurbelzender?

Nee: Vervang batterij

Ja: Check of de telefoonzender nog op de juiste wijze is aangesloten met het bijgeleverde telefoonsnoer (zit de zender gekoppeld aan de telefoonaansluitingen?)

De zender blijft valse signalen afgeven, wat kan ik doen?

Check of er iemand bij u in de buurt dis ie een dergelijk systeem heeft. De fequenties kunnen dan met behulp van de draaischakelaars worden aangepast op zowel de zenders als alle ontvangers.

Lisa RF Trilontvanger (pager)
Het oranje lampje rechts op de trilontvanger knippert, wat dien ik te doen?

Vervang de batterij. Indien er een accu in de trilontvanger zit, dient deze opgeladen te worden. De trilontvanger dient altijd op ‘off’ te staan tijdens het opladen.

Wekker DS-1/RF
Mijn digitale wekker (DS-1/RF) geeft geen geluid, wat kan ik doen?

Aan de linkerzijde kunt u de toonhoogte instellen of het geluid helemaal uitzetten. Aan de rechterzijde kunt u het volume harder of zachter zetten.

Ik wil mijn digitale wekker (DS-1/RF) opnieuw instellen, hoe doe ik dit?

U houdt het knopje met de klokwijzers ingedrukt en drukt tegelijkertijd op de uren en vervolgens op de minutenknop van de wekker totdat het scherm de juiste tijd aangeeft. Aan de achterzijde van de wekker kunt u switchen tussen 12 of 24 uurs aanduiding.

Wekker DS-2
Mijn digitale wekker (DS-2) geeft geen geluid, wat kan ik doen?

U houdt het knopje met de afbeelding van de luidspreker ingedrukt en draait tegelijkertijd aan het wieltje aan de achterzijde van de wekker om het gewenste volume van het alarmsignaal in te stellen.

Ik wil mijn digitale wekker (DS-2) opnieuw instellen, hoe doe ik dit?

U houdt het knopje met de klokwijzers ingedrukt en draait aan het wieltje op de achterzijde van de wekker totdat het scherm het juiste uur aangeeft. Vervolgens drukt u nogmaals op het knopje met de klokwijzers voor de minuten en draait u wederom aan het wieltje aan de achterzijde van de wekker totdat het scherm de juiste minuten aangeeft. Aan de achterzijde van de wekker kunt u switchen tussen 12 of 24 uurs aanduiding.

Trilschijf
Mijn trilschijf trilt niet meer, wat kan ik doen?

Vervang de 3x AA-batterijen van de trilschijf. Bij geen resultaat is er waarschijnlijk draadbreuk. Stuur uw trilschijf dan op ter reparatie.