TV-hoorsystemen


Luisteren met het volume dat u wenst. Als u wilt genieten van de klank van uw favoriete programma’s met een individueel te regelen volume, dan heeft Hoorexpert BV daar verschillende oplossingen voor in de vorm van tv hoorsystemen. Als voorbeeld kunnen de 2,4GHz/FM-systemen, infrarood systemen en ringleiding-systemen genoemd worden. Hierdoor kunt u geluid uit diverse bronnen zonder storing of ruis direct op uw hoortoestel ontvangen. Per systeem zijn er dan weer verschillend in te stellen uitdagende mogelijkheden waardoor u verzekerd bent van een optimale ontvangst.

Producten

TV & Audio TV-Hoorsystemen

TV-hoorsystemen

De 2,4 GHz systemen

Opent een nieuwe kwaliteit van de audiotransmissie van het TV-toestel, van de stereoinstallatie, van de pc of van andere apparaten naar de kinbeugelkoptelefoon of naar een halslus. De 2,4 gigahertz-frequentieband laat de draadloze transmissie van hoge bitsnelheden zonder comprimering toe. In combinatie met de intelligente audiologische opmaak van de spraakfrequentie resulteert daaruit een voorbeeldig heldere en zuivere geluidsweergave in cd-kwaliteit, helemaal vrij van storingen en zeker.

Deze TV systemen set bevatten een zender, een ontvanger en tevens alle noodzakelijke aansluitkabels en adapter. De zender sluit u op uw TV-toestel of Hifi installatie aan. via de mobiele ontvanger bestuurt u traploos de instelling van uw persoonlijk volume (tot +125 dB), van het klankbeeld en ook de balans.

U kunt kiezen uit een ontvanger met kinbeugelhooftelefoon en een ontvanger met halslus. De ergonomisch vormgegeven kinbeugelontvanger wordt standaard met twee uitvoeringen van oortje geleverd: de standaardvorm en een verjongde vorm voor kleine gehoorgangen. De oorpasvorm van de kinbeugelhoofdtelefoon is draaibaar gelagerd. Zo blijft hun positie in het oor ook behouden wanneer u uw lichaamshouding verandert.

De ontvanger met halslus / halsringleiding draagt de klank inductief over aan hoorapparaten of CI-systemen met geïntegreerde inductiespoel. Hij beschikt bovendien over aansluitbussen voor bijkomende hoorcomponenten, zoals hoofdtelefoons, oortelefoons of inductieplaatjes.

De infrarood systemen

Dragen de signalen tuusen zender en ontvanger met infrarood lichtimpulsen over. Dat sluit invloeden en storingen door elkektromagnetische straling van andere elektrische apparaten uit. Binnen het bereik van de zender ontvangt u het geluid van uw radio, van uw Hifi-installatie of van uw TV-toestel in een hoogstaande kwaliteit (reikwijdte: ca. 15 meter).

De infrarood systemen bevatten een zender, een ontvanger en tevens alle noodzakelijke aansluitkabels en adapter. U kunt het TV-geluid via een vederlichte kinbeugelhoofdtelefoon ontvangen. Bovendien staat een ontvanger met halslus ter beschikking. Laatstgenoemde draagt de audiosignalen inductief over aan hoorapparaten of CI-systemen met geïntegreerde inductiespoel. De ontvanger met halsus beschikt bovendien over aansluitbussen voor bijkomende hoorcomponenten, zoals hoofdtelefoons, oortelefoons of inductieplaatjes.

Ringleidingsystemen

Het geluid van uw audiobron direct in uw hoortoestel ontvangen? Ringleidingversterkers, voor de directe audio-ontvangst in kleine tot grote ruimten, in de huiselijke omgeving of in conferentiezalen, kerken en openbare gebouwen maken dit mogelijk. Ringleidingversterkers sturen de audiosignalen van de aangesloten bronnen in een ringleidinglus. Afhankelijk van de groote van de ruimte wordt zwaarte van een ringleidingversterker gekozen en de lengte en diameter van de ringleidinglus bepaald. Hoortoestellen met een ingebouwde telefoonspoel (schakelaarspositie 'T' resp. 'MT') of speciale ringleiding ontvangers (bijv. LPU-1) kunnen deze signalen ontvangen.

Voor het afdekken van een volledige woonruimte met inductieve audiosignalen of voor het gebruik in kleine conferentiezalen tot ca. 50m2 is de standaard huiskamer ringleiding een optimale oplossing. Naast de instelmogelijkheden voor basisvolume en klank ondersteunt deze versterker met Automatic Gain Control effectief de volumestabilisatie bij schommelend ingangsniveau. Door de digitale besturing kunnen bovendien twee audiobronnen aangesloten worden, bijv. TV-toestel en Hifi-installatie. Met één toets kiest u telkens de gewenste bron. Naast de versterker wordt deze huiskamer ringleiding standaard geleverd met een kabel voor directe aansluiting, ringleidingskabel (37m, deze mag met max. 7m verlengt of verkort worden) en audiokabels.

Bekijk ook eens andere producten zoals:

Hearsolutions

Als dochteronderneming van Hoorexpert BV richt de divisie HearSolutions BV zich volledig op de samenwerking tussen zorgverzekeraar en audicien, waarbij wij de volledige aanvraag tot vergoeding / installatie en declaratie van een hulpmiddel begeleiden voor doven en slechthorenden. Zowel voor de dagelijkse situatie als voor de werkplekaanpassingen.

Bekijk hier het overzicht 'Vergoedingen TV-Hifi systemen'. Hierin staat een overzicht van de zorgverzekeraars, Uzovi codes, vergoedingen, voorwaarden en informatie over de declaraties.

Wilt u zelf een TV-Hifi systeem geplaatst of geleverd hebben en komt u in aanmerking voor vergoeding van uw zorgverzekeraar?

U kunt hier "On-line" uw aanvraag indienen over tv-hoorsystemen. Dit met upload mogelijkheid voor recept en audiogram!

U kunt hier "On-line" uw aanvraag indienen
Vergoeding mogelijk afhankelijk van uw polis
Zorgverzekeraar logo's

Video | Tv systemen SWING

Tv systemen SWING

Veelgestelde vragen

Hoe koppel ik de ontvanger/kinbeugel met de zender/laadstation?

In principe zijn de ontvanger/kinbeugel al aan elkaar gekoppeld wanneer u het systeem aanschaft. In sommige gevallen dient u echter toch de koppeling tot stand te brengen. U gaat dan als volgt te werk:

1. Eerst zet u het laadstation uit, dit kan door de On/Off knop op "Off" te zetten, of door eventjes de stekker uit het stopcontact te halen.

2. Vervolgens zet u de ontvanger op aan, nu zal het groene lampje erbovenop gaan knipperen.

3. Houd het "Mic" knopje ingedrukt totdat het groene lampje sneller gaat knipperen.

4. Laat nu het "Mic" knopje los en schakel het laadstation gelijk weer in.

Beide apparaten zullen nu verbinding gaan maken met elkaar. U kunt nu weer gebruik maken van de Introson/Sonumaxx.

Hoe sluit ik de set aan?

De set dient aangesloten te worden op de ontvanger (kastje) van digitale TV, niet op de TV zelf.

Kan ik de set op de hoofdtelefoonaansluiting aansluiten?

De set kan op de hoofdtelefoonaansluiting aangesloten worden met een audiokabel. In veel gevallen zal het geluid van de TV voor andere kijkers niet meer hoorbaar zijn.

De set werkt niet, wat kan ik doen?

Is de accu van de ontvanger opgeladen?

Nee:
Laad de accu van de ontvanger op.

Ja:
Check of de zender en ontvanger gekoppeld zijn. Als dit niet het geval is, zie vraag 1 voor de instructies.

De LR-ontvanger laadt niet op, wat kan ik doen?

Check of de ontvanger op "off" staat tijdens het opladen. Dit dient altijd het geval te zijn.

Het lampje brandt niet meer, wat kan ik doen?

Waarschijnlijk is de voeding defect, vraag of er een nieuwe voeding toegestuurd kan worden.

Accu's laden niet meer op, wat kan ik doen?

Waarschijnlijk is de voeding defect, vraag of er een nieuwe voeding toegestuurd kan worden.

Wat is de werkingsduur van de accu?

Deze is maximaal tussen de 2,5 en 4 uur. Dit is mede afhankelijk van het ingestelde volume.