Stemversterkers


Spreken en verstaan zonder moeite op scholen. Hoorexpert heeft diverse stemversterkers. Een must voor elk lokaal!

Leerlingen hebben steeds vaker last van het harde geluid in de klas. Het kan lastig zijn om al het geluid te horen. De docent, andere leerlingen, het geluid van de TV, PC of Smartboard. Kinderen worden moe, raken afgeleid en worden onrustig.

Hoorexpert heeft het Soundfield systeem van de Frontrow Juno. Deze biedt de kans het geluid in de klas beter te maken. Zo zorgt het voor een betere sfeer om in te leren. Daarnaast helpt het de slechthorende kinderen beter te functioneren in het reguliere onderwijs, ontlast het de stem van de leerkracht, verhoogt het de concentratie en verbeterd het de leerprestaties van de kinderen, al dan niet met een gehoorverlies!

Producten

Toegankelijkheid & Inclusie Stemversterkers

Stemversterkers


Met het Juno soundfield systeem van Frontrow zijn diverse doelen te bereiken die de leerkracht ontlast en de schoolprestaties sterk verbeterd.

  • Het kost minder energie om te spreken in een klas
  • Spaart de stem van de leerkracht
  • Toename van spraakverstaanbaarheid in de klas
  • Verhoogt de aandacht van de leerlingen
  • Brengt meer rust in de klas
  • Verbetert de schoolprestaties
  • PC en digibord zijn eenvoudig te koppelen
  • Eenvoudige koppeling van solo-systemen voor slechthorende kinderen
  • Compact licht en eenvoudig om mee te werken

Hoorexpert heeft zich met haar divisie AUDIOropa dan ook gespecialiseerd in audiotechniek en kan u op vakkundige wijze verder informeren en adviseren.

Bekijk ook eens onze andere producten zoals:

Kijk voor meer informatie over stemversterkers op de website

Audioropa
Vergoeding mogelijk afhankelijk van uw polis
Zorgverzekeraar logo's

Video | Frontrow Juno

Frontrow Juno

Veelgestelde vragen

Wat is een stemversterker?

Een stemversterker is een apparaat dat helpt bij het maken van volume met uw stem. Dit maakt u beter verstaanbaar, zonder dat dit u extra energie kost. Daarnaast spaart een stemversterker uw stem, doordat u minder luid hoeft te spreken.

Voor wie is een stemversterker bedoeld?

Een stemversterker kan door verschillende mensen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan mensen met ziektes zoals ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose), MS (Multiple Sclerose), ziekte van Parkinson of Dysartrie. Maar ook mensen met keel- en stemaandoeningen, de gesprekspartner van slechthorende en leerkrachten en docenten kunnen gebruik maken van een stemversterker.

Hoe werkt een stemversterker?

Een stemversterker is gemakkelijk in gebruik. U draagt een kleine microfoon, welke aangesloten is op een luidsprekerkastje. Deze microfoon neemt uw stemgeluid op. Uw stemgeluid wordt vervolgens versterkt door het luidsprekerkastje. Hierdoor wordt uw stemvolume verbeterd.

Hoeveel kost een stemversterker?

De kosten zijn afhankelijk van welke onderdelen je nodig hebt. Bent u enkel op zoek naar een eenvoudige Proton microfoon-zender? Deze heeft u al vanaf € 225,-. Misschien bent u enkel op zoek naar een speaker-ontvanger, deze heeft u al vanaf € 295,-. Combineert u deze twee in één aankoop, bent u maar € 475,- kwijt. Voor een plan op maat voor uw situatie, raden wij u aan om contact op te nemen. Samen bespreken we wat voor u de beste oplossing is!

Wordt een stemversterker vergoed door de verzekering?

Afhankelijk van uw polis is er een vergoeding mogelijk. Voor sommige verzekeraars geldt een 100% vergoeding. Neem gerust contact op. Wanneer wij weten bij welke zorgverzekeraar u zit, kunnen wij voor u kijken of de stemversterkers vergoed worden.