Hoorexpert ontzorgt!

De specialist in hoorhulpmiddelen, werkplekaanpassing en toegankelijkheid.

Solo apparatuur


Solo apparatuur helpt u beter te verstaan op een rumoerige plek!

Het kenmerk van een verminderd gehoor dat het meest voorkomt, is wel het slecht verstaan in een rumoerige omgeving. Zoals op een verjaardag, in een vergadering, in een restaurant of in een lokaal. Met de hoorhulpmiddelen van hoorexpert kan dit verbeterd worden.

Hoorexpert biedt diverse opties en apparatuur waarmee het verstaan aanzienlijk verbeterd kan worden. Of het nu een 1-op-1 gesprek is, een bespreking met collega's of één collega betreft.

Solo apparatuur

Weer verstaan op een rumoerige plek met solo apparatuur!

Solo apparatuur is een speciaal hoorhulpmiddel die de bron van de spraak dichterbij brengt. Bij solo apparatuur heeft de luisteraar een ontvanger en in de spreker een microfoon. Solo apparatuur kan voor slechthorenden een goede oplossing bieden. Ook wordt solo apparatuur vaak toegepast in het onderwijs.

Door een zender wordt de spraak die aan de kant van de spreker in de microfoon komt direct gestuurd naar een ontvanger die zich aan de kant van de luisteraar bevindt. Wanneer iemand een hoortoestel draagt, wordt het signaal versterkt doorgegeven aan het hoortoestel. Wanneer iemand een hoofdtelefoon draagt wordt het signaal versterkt doorgegeven aan de hoofdtelefoon. Solo apparatuur is bedoelt voor dragers van hoortoestellen, in situaties die ook met een hoortoestel problematisch zijn. Gesprekken voeren tijdens vergaderingen, uit eten, rumoer in een lokaal of op feesten. Door moderne technieken zijn er ook opties om het geluid van de telefoon, de tv of computer direct door te geven via solo apparatuur. Naast solo apparatuur heeft Hoorexpert ook de juiste oplossingen op het gebied van wek - en waarschuwingssystemen en telefoons voor slechthorenden.

Met de HearIt-All 2,4 GHz communicatie versterker haalt u een stukje technologie van hoog niveau in huis! De HearIt-All kan met zijn microfoon (zoals Roger Select ook gebruikt) het geluid in uw omgeving op 3 manieren (rondom, spreiding en richting) ontvangen, net zoals u wilt. Het geluid wordt digitaal (DSP) bewerkt voordat dit naar de ontvanger wordt gestuurd (DSP=Digital Sound Processing). Hierdoor ontvangt u het geluid op een hoog niveau van kwaliteit. U ontvangt de HearIt-All met een hals inductielus voor koppeling met een hoortoestel (hoortoestel in t stand). Dit geldt voor alle hoortoestellen, van achter het oor tot in het oor. Verder is de HearIt-All voorzien van een audio-uitgang voor gebruik samen met een hoofdtelefoon of oordopjes.

SPL FM solo apparatuur is een mobiel radio communicatie systeem met een FM overdracht frequentie. Het SPL systeem is elegant en 'slank' in design, licht en vriendelijk in gebruik. Daarmee is het geschikt voor toepassingen van een eenvoudig dialoog systeem, maar kan het ook gebruikt worden in complexe contexten bij bijvoorbeeld een meeting. Eveneens is deze solo apparatuur geschikt voor gebruik in audiologisch veeleisende situaties; tolksysteem, personen begeleiding syteem of team-teaching systeem (onderwijs- en conferentiesysteem). Het SPL systeem wordt daarvoor op de juiste wijze geconfigureerd, zodat de gebruiker er direct over kan beschikken zonder bijkomende downloads of configuratie.

De basis apparaten voor een SPL communicatiesysteem zijn:
- de zendontvanger SPL Mobiele FM Zender SPL-32T (TGS Multi-channel)
- de ontvanger SPL Mobiele FM Ontvanger SPL-32R (TGS Multi-channel)


Solo apparatuur -
 Hearsolutions

Als dochteronderneming van Hoorexpert BV richt de divisie HearSolutions BV zich volledig op de samenwerking tussen verzekeraar en audicien, waarbij Hoorexpert de hele aanvraag tot vergoeding / installatie en declaratie van een hulpmiddel voor doven en slechthorenden (bijvoorbeeld solo apparatuur) begeleidt.Zowel voor de dagelijkse situatie als voor de aanpassingen op werkplek.

Bekijk hier het overzicht 'vergoedingen solo apparatuur'. Hierin staat een overzicht van de zorgverzekeraars, Uzovi codes, vergoedingen, voorwaarden en informatie over de declaraties.

Wilt u zelf solo apparatuur en komt u in aanmerking voor vergoeding van uw zorgverzekeraar?

Bekijk ook eens onze andere producten zoals:

U kunt hier "Online" uw aanvraag indienen voor solo apparatuur met upload mogelijkheid voor recept en audiogram!

Solo apparatuur - Aanvraag indienen
Vergoeding mogelijk afhankelijk van uw polis
Zorgverzekeraar logo's

Video | TV interview met Per Gisolf van Hoorexpert BV

Solo apparatuur - TV interview met Per Gisolf van Hoorexpert BV
Hulp nodig?
Saskia van Weverwijk
Kan ik u helpen? 0345 - 632393 Of mail info@hoorexpert.nl

Al jaren de vertrouwde partner van


CZ Logo - Vertrouwde Partners VGZ Logo - Vertrouwde Partners CaresQ Logo - Vertrouwde Partners Menzis Logo - Vertrouwde Partners Zorg en Zekerheid Logo - Vertrouwde Partners Zilveren Kruis Logo - Vertrouwde Partners DSW zorgverzekeraar Logo - Vertrouwde Partners ASR Logo - Vertrouwde Partners ONVZ Zorgverzekeraar Logo - Vertrouwde Partners ENO Logo - Vertrouwde Partners