Hoorexpert ontzorgt!

De specialist in hoorhulpmiddelen, werkplekaanpassing en toegankelijkheid.

Solo apparatuur


Solo apparatuur helpt u beter verstaan in een rumoerige omgeving!

Het meest voorkomende kenmerk van een verminderd gehoor is wel het verstaan in een rumoerige omgeving, zoals op een verjaardag, een vergadering, in een restaurant of in een klaslokaal. Met de hoorhulpmiddelen van hoorexpert kan dit verbeterd worden.

Hoorexpert biedt diverse mogelijkheden en apparatuur waarmee de verstaanbaarheid aanzienlijk verbeterd kan worden, of het nu een 1-op-1 gesprek is, een bespreking met collega's of één collega betreft.

Solo apparatuur

Weer verstaan in een rumoerige omgeving met solo apparatuur!

Solo apparatuur is een speciaal hoorhulpmiddel die de bron van de spraak dichterbij brengt. Bij solo apparatuur bevindt zich bij de luisteraar een ontvanger en in de directe nabijheid van de spreker een microfoon. Solo apparatuur kan voor slechthorenden een passende oplossing bieden. Ook wordt solo apparatuur frequent toegepast voor onderwijsdoeleinden.

Door een zender wordt de spraak die aan de kant van de spreker bij de microfoon binnenkomt direct doorgestuurd naar een ontvanger die zich aan de kant van de luisteraar bevindt. Wanneer iemand een hoortoestel draagt, wordt het signaal versterkt doorgegeven aan de hoortoestellen. Wanneer iemand een hoofdtelefoon draagt wordt het signaal versterkt doorgegeven aan de hoofdtelefoon. Solo apparatuur is bedoelt voor dragers van hoortoestellen, in situaties die ook met een hoortoestel problematisch zijn; gesprekken voeren tijdens vergaderingen, uit eten, rumoer in een klaslokaal of op verjaardagen. Door moderne technieken zijn er ook mogelijkheden om het geluid van de telefoon, de tv of computer direct door te geven via solo apparatuur. Naast solo apparatuur heeft Hoorexpert ook de juiste oplossingen op het gebied van wek - en waarschuwingssystemen en telefoons voor slechthorenden.

Met de HearIt-All 2,4 GHz communicatie versterker haalt u een stukje technologie van hoog niveau in huis! De HearIt-All kan met zijn microfoon het geluid in uw omgeving op 3 manieren (rondom, spreiding en richting) ontvangen, net zoals u wilt. Het geluid wordt digitaal (DSP) bewerkt alvorens dit naar de ontvanger wordt doorgezonden (DSP=Digital Sound Processing). Hierdoor ontvangt u het geluid op een hoog kwaliteitsniveau. U ontvangt de HearIt-All met een hals-inductielus voor koppeling met een hoortoestel. Verder is de HearIt-All voorzien van een audio-uitgang voor gebruik in combinatie met een hoofdtelefoon of oordopjes.

SPL FM solo apparatuur is een mobiel radiocommunicatiesysteem met een FM overdrachtsfrequentie. Het SPL systeem is elegant en 'slank' in design, licht en gebruiksvriendelijk en is daarmee geschikt voor toepassingen van een eenvoudig dialoogsysteem, maar kan ook gebruikt worden in complexe figuraties bij bijvoorbeeld een vergadering. Eveneens is deze solo apparatuur geschikt voor gebruik in audiologisch veeleisende situaties; tolksysteem, personenbegeleidingssyteem of team-teaching systeem (onderwijs- en conferentiesysteem). Het SPL systeem wordt daarvoor op de juiste wijze geconfigureerd, zodat de gebruiker er onmiddellijk over kan beschikken zonder bijkomende programmering of configuratie.

De basisapparaten voor een SPL communicatiesysteem zijn:
- de zendontvanger SPL Mobiele FM Zender SPL-32T (TGS Multi-channel)
- de ontvanger SPL Mobiele FM Ontvanger SPL-32R (TGS Multi-channel)


Solo apparatuur -
 Hearsolutions

Als dochteronderneming van Hoorexpert BV richt de divisie HearSolutions BV zich volledig op de samenwerking tussen zorgverzekeraar en audicien, waarbij wij de volledige aanvraag tot vergoeding / installatie en declaratie van een hulpmiddel voor doven en slechthorenden (bijvoorbeeld solo apparatuur) begeleiden. Zowel voor de dagelijkse situatie als voor de werkplekaanpassingen.

Bekijk hier het overzicht 'vergoedingen solo apparatuur'. Hierin staat een overzicht van de zorgverzekeraars, Uzovi codes, vergoedingen, voorwaarden en informatie over de declaraties.

Wilt u zelf solo apparatuur en komt u in aanmerking voor vergoeding van uw zorgverzekeraar?

U kunt hier "On-line" uw aanvraag indienen met upload mogelijkheid voor recept en audiogram!

Solo apparatuur - Aanvraag indienen
Vergoeding mogelijk afhankelijk van uw polis
Zorgverzekeraar logo's

Video | TV interview met Per Gisolf van Hoorexpert BV

Solo apparatuur - TV interview met Per Gisolf van Hoorexpert BV
Hulp nodig?
Saskia van Weverwijk
Kan ik u helpen? 0345 - 632393 Of mail info@hoorexpert.nl

Al jaren de vertrouwde partner van


CZ Logo - Vertrouwde Partners VGZ Logo - Vertrouwde Partners CaresQ Logo - Vertrouwde Partners Menzis Logo - Vertrouwde Partners Zorg en Zekerheid Logo - Vertrouwde Partners Zilveren Kruis Logo - Vertrouwde Partners DSW zorgverzekeraar Logo - Vertrouwde Partners ASR Logo - Vertrouwde Partners ONVZ Zorgverzekeraar Logo - Vertrouwde Partners ENO Logo - Vertrouwde Partners