Dé specialist in hooroplossingen

Ringleiding thuis


Een ringleiding thuis, zodat u bijvoorbeeld televisie kunt kijken zonder last te hebben van storende omgevingsgeluiden.

Een ringleiding komt vaak voor in openbare gebouwen, maar ook een ringleiding thuis kan een belangrijk hoorhulpmiddel zijn. Voor velen is het vanzelfsprekend dat ze het geluid van de televisie kunnen horen aan de andere kant van de kamer. Voor mensen met een auditieve beperking die een gehoorapparaat gebruiken niet. Een ringleiding in huis zorgt ervoor dat zij het geluid van de televisie toch door de hele kamer kunnen horen. Een ringleiding in huis is niet alleen handig voor de televisie, maar het is bijvoorbeeld ook handig voor de radio of home cinema set. Zo kunt u de ringleiding thuis aansluiten op tv en als slechthorende in huis toch genieten van uw favoriete programma's. Zo kunt u tv kijken zonder dat anderen in huis last hebben van een tv die te hard staat.

Twee belangrijke voordelen van een ringleiding thuis:
- Overal in de woonruimte goed kunnen verstaan. Afstand maakt niet uit.
- Met andere slechthorenden tegelijkertijd gebruik maken van de ringleiding thuis.

Producten

Ringleiding Ringleiding-thuis

Werking Ringleidingsysteem


Een ringleiding bestaat uit een versterker en een kabel. Een ringleiding thuis werkt als volgt. De slechthorende krijgt via zijn hoortoestellen een helder geluid dat goed verstaanbaar is. Dit is mogelijk doordat het geluid van de radio of tv geen weg meer aflegt door de ruimte, waar vaak veel storende geluiden aanwezig zijn. Hierdoor zal de geluid ook niet meer verslechterd worden in ruimtes waar akoestiek aanwezig is. Door een ringleiding thuis aan te leggen wordt er optimale verstaanbaarheid gecreëerd.

De kabel wordt in een sluitende kring (lus) gelegd. De overdracht naar de hoortoestellen verloopt via inductie. Met het geluid, in de lus, ontstaat een magnetisch veld. Dit wordt opgepikt via het hoortoestel.

Voorkomt storen


Wat veel mensen niet weten is dat uw mobiele telefoon kan storen met uw gehoorapparaat. Dit geldt voor alle hoortoestellen. Van achter het oor tot in het oor toestellen. Een ringleiding voorkomt dit storen.

Vergoeding Ringleiding thuis


Vaak kan een slechthorende een ringleiding thuis vergoed krijgen. Uw verzekeraar kan hierover meer informatie geven. Bekijk hier de vergoedingsvoorwaarden.

Aanleg Ringleiding in huis


Tijdens het aanleggen van een ringleiding thuis, moet met een aantal factoren rekening gehouden worden. Zo zal er gekeken moeten worden of, wanneer u in een appartement woont, uw boven- of onderburen geen ringleiding thuis hebben. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het bereik overlapt, waardoor u storing kunt krijgen.

Wanneer u een ringleiding thuis aanschaft, kunnen we u helpen met het bekijken van de mogelijkheden voor de aanleg. Mocht u een ringleiding thuis aan willen leggen in meerdere kamers, dan hebben we speciaal ontwikkelde software waarmee we vooraf de werking van de ringleiding thuis kunnen bepalen.

ringleidng-thuis-bouwtekening-300x187 ringleiding-thuis-technische-gegevens-300x187 ringleiding-thuis-lus-planning-300x187 ringleiding-thuis-inuctieveld-meting-300x187

Wat fijn is aan een ringleiding thuis is dat Hoorexpert de kabel bijna ongezien kan plaatsen. Wij kunnen dit bijvoorbeeld langs de plint doen. Hierdoor valt het minder op in de kamer dat er een ringleiding aanwezig is.

Ook voor mensen zonder gehoorapparaat


Een ringleiding kan ook helpen voor mensen zonder gehoorapparaat. Misschien hoort u niet perfect maar nog wel goed genoeg om geen hoorapparaat aan te schaffen. Dan heeft u ook de mogelijkheid om de ringleiding kabel aan te sluiten op een draagbare ringleiding ontvanger. Dit is een kinbeugel die de ruis in de kamer onderdrukt en voor helder en duidelijk geluid zorgt.

Wilt u misschien een ringleiding thuis kopen? Neem gerust contact op voor een adviesgesprek! U kunt de ringleiding testen.

Bekijk ook eens onze andere producten zoals:
Vergoeding mogelijk afhankelijk van uw polis
ringleiding-thuis-zorgverzekeraar-logos

Video | TV interview met Per Gisolf van Hoorexpert BV

ringleiding-thuis-video-tv-interview-met-per-gisolf-van-hoorexpert-bv
Hulp nodig?
Saskia van Weverwijk

Al jaren vertrouwde partner van o.a.

CZ Logo - Vertrouwde Partners VGZ Logo - Vertrouwde Partners CaresQ Logo - Vertrouwde Partners Menzis Logo - Vertrouwde Partners Zorg en Zekerheid Logo - Vertrouwde Partners Zilveren Kruis Logo - Vertrouwde Partners DSW zorgverzekeraar Logo - Vertrouwde Partners ASR Logo - Vertrouwde Partners ONVZ Zorgverzekeraar Logo - Vertrouwde Partners ENO Logo - Vertrouwde Partners