Hoorexpert ontzorgt!

De specialist in hoorhulpmiddelen, werkplekaanpassing en toegankelijkheid.

Ringleiding thuis


Een ringleiding voor thuis, zodat u bijvoorbeeld televisie kunt kijken zonder last te hebben van storende omgevingsgeluiden.

Een ringleiding komt vaak voor in openbare gebouwen, maar ook thuis kan het een belangrijk hoorhulpmiddel zijn. Voor velen is het vanzelfsprekend dat ze het geluid van de televisie kunnen horen aan de andere kant van de kamer. Voor mensen die een gehoorapparaat gebruiken niet. Toch kunnen zij met een hoorhulpmiddel thuis het geluid van de televisie door de hele kamer horen. Dit geldt niet alleen voor de televisie, maar bijvoorbeeld ook de radio of home cinema set. Zo kunt u de ringleiding aansluiten op tv en als slechthorende in huis toch genieten van uw favoriete programma's. Zo kunt u tv kijken zonder dat anderen in huis last hebben van een tv die te hard staat.

Twee belangrijke voordelen van dit hoorhulpmiddel thuis:
- Overal in de woonruimte goed kunnen verstaan. Afstand maakt niet uit.
- Met andere slechthorenden tegelijkertijd gebruik maken van de ringleiding thuis.

Producten

Ringleiding Ringleiding-thuis

Werking Ringleidingsysteem


Een ringleiding bestaat uit een versterker en een kabel. Voor thuis werkt het als volgt. De slechthorende krijgt via zijn hoortoestellen een helder geluid dat goed verstaanbaar is. Dit is mogelijk doordat het geluid van de radio of tv geen weg meer aflegt door de ruimte, waar vaak veel storende geluiden aanwezig zijn. Hierdoor zal het geluid ook niet meer verslechterd worden in ruimtes waar akoestiek aanwezig is. Door dit hoorhulpmiddel thuis aan te leggen wordt er optimale verstaanbaarheid gecreëerd.

De kabel wordt in een sluitende kring (lus) gelegd. De overdracht naar de hoortoestellen verloopt via inductie. Met het geluid, in de lus, ontstaat een magnetisch veld. Dit wordt opgepikt via het hoortoestel.

Voorkomt storen


Wat veel mensen niet weten is dat uw mobiele telefoon kan storen met uw gehoorapparaat. Dit geldt voor alle hoortoestellen. Van achter het oor tot in het oor toestellen. Een ringleiding voorkomt dit storen.

Vergoeding Ringleiding voor thuis


Vaak kan een slechthorende dit hoorhulpmiddel voor thuis vergoed krijgen. Uw verzekeraar kan hierover meer informatie geven. Bekijk hier de vergoedingsvoorwaarden.

Aanleg Ringleiding in huis


Tijdens het aanleggen van een ringleiding voor thuis, moet met een aantal factoren rekening gehouden worden. Zo zal er gekeken moeten worden of, wanneer u in een appartement woont, uw boven- of onderburen dit hoorhulpmiddel niet hebben. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het bereik overlapt, waardoor u storing kunt krijgen.

Wanneer u een ringleiding voor thuis aanschaft, kunnen we u helpen met het bekijken van de mogelijkheden voor de aanleg. Mocht u het thuis aan willen leggen in meerdere kamers, dan hebben we speciaal ontwikkelde software waarmee we vooraf de werking van het hoorhulpmiddel kunnen bepalen.

Ringleiding thuis - Bouwtekening Ringleiding thuis - Technische gegevens Ringleiding thuis - Lus planning Ringleiding thuis - Inductieveld meting

Wat fijn is aan dit hoorhulpmiddel is dat wij de kabel bijna ongezien kunnen plaatsen. Wij kunnen dit bijvoorbeeld langs de plint doen. Hierdoor valt het minder op in de kamer dat er een ringleiding aanwezig is.

Ook voor mensen zonder gehoorapparaat


Een ringleiding kan ook helpen voor mensen zonder gehoorapparaat. Misschien hoort u niet perfect maar nog wel goed genoeg om geen hoorapparaat aan te schaffen. Dan heeft u ook de mogelijkheid om de ringleiding kabel aan te sluiten op een draagbare ringleiding ontvanger. Dit is een kinbeugel die de ruis in de kamer onderdrukt en voor helder en duidelijk geluid zorgt.

Wilt u misschien een ringleiding kopen? Neem gerust contact op voor een adviesgesprek! U kunt de ringleiding testen.
Vergoeding mogelijk afhankelijk van uw polis
Ringleiding thuis - Zorgverzekeraar logo's

Video | TV interview met Per Gisolf van Hoorexpert BV

Ringleiding thuis - TV interview met Per Gisolf van Hoorexpert BV
Hulp nodig?
Saskia van Weverwijk
Kan ik u helpen? 0345 - 632393 Of mail info@hoorexpert.nl

Al jaren de vertrouwde partner van


CZ Logo - Vertrouwde Partners VGZ Logo - Vertrouwde Partners CaresQ Logo - Vertrouwde Partners Menzis Logo - Vertrouwde Partners Zorg en Zekerheid Logo - Vertrouwde Partners Zilveren Kruis Logo - Vertrouwde Partners DSW zorgverzekeraar Logo - Vertrouwde Partners ASR Logo - Vertrouwde Partners ONVZ Zorgverzekeraar Logo - Vertrouwde Partners ENO Logo - Vertrouwde Partners