Gehoorbescherming


Gehoorschade voorkomen is beter dan genezen!

Sterker nog, als het gehoor eenmaal beschadigd is, is genezing niet meer mogelijk en zal er gezocht moeten worden naar andere hoorhulpmiddelen!

Naast enkele universele gehoorbeschermers, kunnen wij u ook uitstekend begeleiden bij de op maat gemaakte beschermers. Of het nu gaat om een individuele toepassing of om een groep collega’s.

Producten

Gehoorbescherming

Gehoorbescherming

Gehoorschade voorkomen is beter dan genezen!

Sterker nog, als het gehoor eenmaal beschadigd is, is genezing niet meer mogelijk en zal er gezocht moeten worden naar andere hoorhulpmiddelen!

In de huidige maatschappij komt er gelukkig steeds meer aandacht voor het beschermen van het gehoor. Toch zien we helaas dat velen nog niet voldoende de noodzaak inzien van een goede gehoorbescherming. Gehoorschade treed dan ook steeds vaker en op steeds jongere leeftijd op, veroorzaakt door onder andere MP3 spelers, te harde muziek bij concerten, maar ook bij muzikanten, motorrijders of op de werkvloer.

Dit kan echter uitstekend voorkomen worden! Vaak al door gebruik te maken van universele gehoorbeschermers, maar zeker met het gebruik van de professionele, op maat gemaakte, gehoorbeschermers.

Veelal wordt er gedacht dat door het dragen van gehoorbescherming de kwaliteit van het geluid, denk hierbij bijvoorbeeld aan muziek, minder wordt. Gelukkig gaat ook hier de technologie steeds verder en worden er tegenwoordig speciale filters ontwikkeld. Met deze filters wordt het het volume gereduceerd, maar dit gaat niet ten koste van de geluidskwaliteit of de spraakverstaanbaarheid.

Naast enkele universele gehoorbeschermers, kunnen wij u ook uitstekend begeleiden bij de op maat gemaakte beschermers. Of het nu gaat om een individuele toepassing of om een groep collega's.


Voor elke situatie de passende bescherming

Wij bieden verschillende soorten gehoorbescherming. Deze universele doppen voorkomen diverse vormen van gehoorschade. Voor het simpelweg tegengaan van lawaai is het van belang dat de decibellen worden verminderd en dat de doppen fijn zitten. Maar wil u graag bescherming tegen harde muziek, snappen wij dat de kwaliteit van het geluid ook hoog in het vaandel staat. Voor elke vorm van gehoorbescherming biedt Hoorexpert de oplossing!

Gehoorbescherming tegen lawaai
Onze gehoorbescherming tegen lawaai zorgen ervoor dat de harde geluiden met 33 tot 37 dB zachter worden. De doppen bestaan uit foam, dit zorgt ervoor dat uw oren goed afgesloten worden. Daarbij is foam een zachte stof waardoor het dus ook nog eens comfortabel aanvoelt.

Muziekdoppen
Onze doppen, speciaal voor muziek, zijn voor ieders oren geschikt. Het enige onderscheid dat wij hierin maken is tussen kinderen en volwassenen. De speciale filter in de doppen zorgt ervoor dat het schadelijk geluid, dit niet meer is. Daarbij zorgt de filter ervoor dat de kwaliteit van de muziek hier niet onder lijdt. Het materiaal voelt zacht aan waardoor het geen pijn doet in uw oren.

Voorkom water in uw oren
Vele mensen vinden het water in de oren bij het zwemmen geen fijn gevoel. Erg begrijpelijk, het voelt vaak enorm koud aan. Hoorexpert brengt u de doppen speciaal gemaakt om dit te voorkomen. De doppen zijn gemaakt van kneedbaar silicone, waardoor de doppen automatisch geheel naar uw oren gaan staan. U kunt met een gerust hart gaan zwemmen zonder water in uw oren te krijgen.

Hoogteverschillen
U heeft het vast al eens meegemaakt, u stijgt op of rijdt door de bergen en plotseling gaan uw oren 'dicht zitten'. Het kan soms een tijdje duren voordat ze weer 'open zijn'. Voorkom dit fenomeen met onze oor pluggen. Ze bevatten een drukcompensatie-systeem. Een uniek filter zorgt voor continue drukcompensatie en reguliere luchttoevoer. U kunt ze goed gebruiken voor vliegreizen, treinreizen en verblijf op grote hoogtes.


Voor iedereen de passende oplossing

Van klein tot groot
U wilt graag samen met uw kind naar een kermis, festival of andere plek met hard geluid. Een leuk uitje, maar het is van groot belang om het gehoor van uw kind bescherming te bieden. Uw kind heeft natuurlijk kleinere oren dan uzelf. De doppen die u gebruikt zijn dan ook niet geschikt voor uw kind. Daarom bieden wij aparte bescherming voor het gehoor van kinderen.

Waarom is het nu zo van belang? Gehoorschade op jonge leeftijd kan tot diverse beperkingen leiden bij uw kind. Vaak zien we dat kinderen met een verminderd gehoor minder eenvoudig een taal leren. Daarbij hebben zij meer moeite met leren praten omdat zij hun eigen stem minder goed horen. Houd dus goed in de gaten dat uw kind niet te vaak en te lang in harde muziek of geluiden staat.

Naast de standaard doppen tegen lawaai, harde muziek, water en druk op de oren door hoogteverschillen bieden wij ook maatwerk. Heeft u de standaard doppen allemaal al eens geprobeerd en blijft het toch niet helemaal goed zitten? Kies dan voor de maatwerk doppen. Deze worden speciaal en uniek voor de vorm van uw oren gemaakt. Zo weet u dat ze altijd als gegoten zitten en perfect in uw oren passen.

Bekijk ook eens ons solo-apparatuur.
Vergoeding mogelijk afhankelijk van uw polis
Zorgverzekeraar logo's